Ferry Hakstege ziet TZ bij zijn vuurdoop als coach precies zo korfballen als dat hij voor ogen heeft: onbevangen, fris én winnend

TZ’er Tom Hoppenbrouwer en een Ermelose tegenstander hebben duidelijk hetzelfde doel voor ogen: de bal.

TZ’er Tom Hoppenbrouwer en een Ermelose tegenstander hebben duidelijk hetzelfde doel voor ogen: de bal.© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks

Pim Lemmers
Maartensdijk

Bij de start van de veldcompetitie deed Tweemaal Zes , dat uitkomt in de overgangsklasse B, zaterdag direct al goede zaken. De ploeg van nieuwkomer Ferry Hakstege versloeg op het eigen portpark F.J.H. van Eck tegenstander Dindoa met 18-14.

,,Een heel groot compliment voor het getoonde spel van mijn ploeg”, glimlachte Hakstege na afloop zichtbaar opgelucht. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen zei Hakstege nog dat de Maartensdijkers met plezier moesten korfballen, dan zouden de resultaten daarna wel vanzelf komen. En de coach kreeg zaterdag direct gelijk.

Rebounds

TZ speelde fris, onbevangen, met plezier en bij vlagen goed korfbal. Binnen tien minuten spelen nam de thuisclub, door doelpunten van onder meer Jesse van Ginkel, Reinier Enschedé, Milenka Bruijntjes en Antoinette Enschedé, een verdiende 6-0 voorsprong. ,,Verdedigend maakten wij in die fase geen fouten en pakten bijna alle rebounds”, blikte Hakstege tevreden terug.

Bij rust leidde TZ met 11-5. In het tweede bedrijf ging het vrolijk op dezelfde voet verder. De opponent uit Ermelo kwam eigenlijk totaal niet in het hoofdstuk voor. Uiteindelijk won Tweemaal Zes na een uur korfballen met 18-14. Topscorer was met vier doelpunten was Milenka Bruijntjes.

Komende zaterdag speelt TZ uit in Dronten tegen ASVD, dat dit weekeinde met 25-10 kansloos van titelkandidaat KVA verloor.

Meer nieuws uit Sport Regionaal