Westerpark in Amsterdam stroomt vol voor 'woonprotest'

ANP Producties | Bron: ANP

Een grote menigte verzamelt zich zondagmiddag in het Westerpark in Amsterdam voor het zogenoemde 'woonprotest'. Met de actie willen deelnemers de aandacht vestigen op de volgens de initiatiefnemers "kolossale wooncrisis" in Nederland.

Het veld van het Westerpark staat goed vol. De organisatie heeft ook voor een ordedienst gezorgd, onder meer bedoeld om het park schoon te houden.

Door onder meer de stijgende huizenprijzen en groeiende wachtlijsten voor sociale huurwoningen is het steeds moeilijker aan een woning te komen. "Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, huizenprijzen schieten als een raket omhoog en het aantal daklozen is in tien jaar verdubbeld", constateert de organisatie. "Wij spreken ons uit tégen de uitverkoop van ons woonrecht, tégen de hebzuchtige rijken die slapend rijker worden, tégen het leed van honderdduizenden Nederlanders en tégen het verdrijven van oorspronkelijke bewoners uit hun eigen wijken middels racistisch en klassistisch woonbeleid."

Het woonprotest is het begin van diverse acties die de komende tijd in het hele land staan gepland. Bij de initiatiefnemers hebben zich ruim 200 organisaties aangesloten. Op 17 oktober volgt de zogeheten woonopstand in Rotterdam.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.