’Anderhalvemeterregel verdwijnt per 25 september’

© ANP

ANP
Den Haag

De anderhalvemeterregel verdwijnt per 25 september. Mondkapjes in het openbaar vervoer blijven verplicht. In de horeca en culturele sector worden coronatoegangsbewijzen verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.

Lees ook: Versoepelen? Experts lijken groen licht te geven: ’Zo normaal mogelijk leven’

Ook verandert het thuiswerkadvies voorlopig niet en moet de nachthoreca tussen middernacht en 6.00 uur dicht blijven.

Dat zijn in grote lijnen de uitkomsten van het Catshuisberaad, melden ingewijden aan RTL Nieuws en De Telegraaf.

Of er meer ruimte komt voor evenementen wordt komende dagen nog besproken. „Het advies blijft wel om afstand te houden en om de basisregels in acht te nemen”, zegt een betrokkene tegen De Telegraaf.

Dinsdag worden de maatregelen bekendgemaakt bij een persconferentie van demissionair premier Rutte en zorgminister De Jonge.

(Tekst gaat door onder de foto)

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) komt aan voor het catshuisberaad over de coronamaatregelen in aanloop naar de persconferentie.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) komt aan voor het catshuisberaad over de coronamaatregelen in aanloop naar de persconferentie.© ANP

Een kernteam van het demissionaire kabinet sprak zondagmiddag in het Catshuis met experts van het Outbreak Management Team (OMT) over nieuwe coronaversoepelingen.

Het lijkt er niet op dat het demissionaire kabinet alle coronamaatregelen laat varen. Vrijdag waarschuwde De Jonge nog dat we niet opeens ’of the hook’ zijn. Voor een besluit genomen wordt over opheffing van de mondkapjesplicht, moet bijvoorbeeld goed overwogen worden welke gevolgen dat heeft voor mensen die zich ’extra kwetsbaar voelen’, zei De Jonge in een reactie. Zeker omdat het ook om mensen gaat die soms afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.