Routes bekend van protestactie Unmute Us op zaterdag

ANP Producties | Bron: ANP

De routes van de actie van de evenementensector, die plaatsvindt onder de noemer Unmute Us, zijn bekend. In zeker negen steden gaan mensen komende zaterdag de straat op uit protest tegen de huidige coronamaatregelen. De demonstratie in Rotterdam gaat toch niet door, laat de organisatie weten. In plaats daarvan kunnen demonstranten zich aansluiten bij het protest in Den Haag.

De demonstraties zijn vanaf 14.00 uur in de steden Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Tilburg en Utrecht. Of het protest in Nijmegen doorgaat, is volgens de organisatie nog niet bekend. Hierover wordt nog overlegd met onder meer de gemeente.

In Amsterdam begint en eindigt het protest in het Westerpark, in Den Haag is dat op het Malieveld en in Eindhoven is het Klokgebouw het begin- en eindpunt van de demonstratie. In Utrecht verzamelen de betogers op de Maliebaan en in Enschede in de Molenstraat. De protestmars in Groningen begint en eindigt bij de Concourslaan en in Leiden is dat de Lammermarkt. Demonstranten lopen in Maastricht van het MECC Maastricht naar het Geusseltpark en in Tilburg begint het protest op het Stuivesantplein en eindigt deze op het Willemsplein.

De sector roept het kabinet op alle evenementen per direct door te laten gaan. "We hebben inmiddels met zijn allen wel door dat het verbieden van evenementen niet meer houdbaar is", zegt een mede-initiatiefnemer van Unmute Us. "Vlak over de grens is alles mogelijk en ook de sportevenementen in Nederland leveren geen bijdrage aan het aantal ziekenhuisopnames. Het wordt tijd om de willekeur te stoppen en per direct evenementen zonder beperkingen toe te staan."

Ruim 4000 organisaties hebben zich tot nu toe voor het protest van komende zaterdag aangemeld. Hoeveel demonstranten er worden verwacht, vindt de organisatie op dit moment moeilijk in te schatten. Bij het vorige protest, op 21 augustus, demonstreerden ruim 70.000 demonstranten en meer dan 2500 organisaties uit de evenementensector in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.