Politie zoekt getuigen van aanvaring zondag op Eerste Plas van Loosdrechtse Plassen. Man raakte daarbij gewond.

Archieffoto van de Eerste Plas bij Loosdrecht.© STUDIO KASTERMANS

Hans van Keken
Loosdrecht

De politie zoekt getuigen van een aanvaring tussen twee boten op de Loosdrechtse Plassen, waarbij een man lichtgewond raakte. Ook mensen die een snelle boot gezien hebben wordt gevraagd te reageren.

De aanvaring was afgelopen zondag 5 september rond 16:00 uur. Twee 22-jarige mannen uit De Bilt voeren met een boot op de Eerste Plas, toen er volgens hen ineens een andere boot met hoge snelheid op hen afkwam. Zelf werd het tweetal op een haar na geraakt door de snelle boot, maar een van hen raakte door de klap wel lichtgewond aan een been. Ook de boot zelf raakte beschadigd. De waterpolitie kon even later wel een 22-jarige verdachte uit Breukelen aanhouden.

De politie sluit niet uit dat de snelle boot zondagmiddag meer mensen is opgevallen. Ze is dan ook niet alleen op zoek naar getuigen die de aanvaring hebben gezien, maar ook naar mensen die op een van de Plassen of ter hoogte van het eilandje de Meent last hebben gehad van de verdachte met zijn boot. Deze mensen wil de politie ook graag spreken. Tips zijn door te geven via 0900 – 8844 of een tipformulier op politie.nl. Wie anoniem informatie wil geven kan terecht via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.