Tien basisscholen in Gooi en Vechtstreek gaan oude en kapotte elektronische apparaten inzamelen. E-waste Race gestart met gastlessen

De Hilversumse wethouder Bart Heller was de zolder opgedoken en leverde zijn eigen elektronisch afval alvast in.© Foto: GAD

Eddie de Paepe
Hilversum

Aan de nationale E-waste Race doen tien basisscholen uit regio Gooi en Vechtstreek mee. De aftrap wordt deze week gegeven met gastlessen van de experts van Weee.

Wethouder Bart Heller was maandag tijdens zo’n les te gast op de Paulusschool in Hilversum. Hij sprak de kinderen toe over het belang van het gescheiden inzamelen van E-waste. Heller was de zolder opgedoken en heeft zijn eigen elektronisch afval alvast ingeleverd.

De spannende maar vooral leerzame strijd gaat maandag 13 september echt van start. De deelnemende basisscholen gaan vier weken lang de strijd met elkaar aan door het inzamelen van oude en kapotte elektronische apparaten. Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leuke en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen.

(tekst gaat door onder de foto)

De gastles op de Paulusschool.© Foto: GAD

Circulair

Na een gastles, gegeven door experts, zijn de scholieren klaar om hun steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van Nederland. Zij gaan zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten inzamelen of laten repareren bij een lokaal Repair Cafe. Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval gemakkelijk aanbieden via www.ewasterace.nl. Leerlingen komen deze spullen dan aan huis ophalen.

De E-waste Race Gooi en Vechtstreek duurt tot donderdag 7 oktober. De race is een initiatief in samenwerking met GAD en Weee. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Deelnemende scholen

De scholen die in Gooi en Vechtstreek meedoen zijn De Hoeksteen (Bussum), Rehobothschool Huizen (Huizen), Montessori de gouden kraal (Huizen), Paulusschool (Hilversum), Wilgentoren (Hilversum), Curtevenneschool (Kortenhoef), De Linde (Loosdrecht), Oranje Nassauschool (Muiderberg), Comeniusschool (Naarden), Van der Muelen-Vastwijkschool (Weesp).

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.