Politie houdt derde verdachte aan in zaak dodelijke brand Lutherhof Hilversum

© foto politie

Internetredactie
Hilversum

De politie heeft dinsdagochtend een 21–jarige verdachte uit Hilversum aangehouden voor betrokkenheid bij de fatale brandstichting aan de Lutherhof in Hilversum in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei. Daarbij kwamen een 48-jarige vrouw en een 49-jarige man om het leven.

In juli hield de politie een 17-jarige verdachte en een 19-jarige verdachte aan, beiden afkomstig uit Hilversum.

Lees ook: ’Verdachten fatale woningbrand Hilversum bekenden van politie’

De politie vermoedt dat de jongste verdachte de brand heeft aangestoken. De 19-jarige El B. wordt verdacht van medeplichtigheid. Beiden hebben antecedenten. Wat ze precies op hun kerfstok hebben is niet bekend. El B. is een talentvolle vechtsporter uit Hilversum.

De twee eerdere verdachten wonen in de buurt van de woning aan de Lutherhof waar Witkamp en Vos woonden. De politie vermoedt dat de brand de fatale en trieste apotheose is van een langdurige reeks pesterijen aan het adres van de twee. Die hadden al camera’s geplaatst aan de woning.

De twee slachtoffers werden op vrijdag 28 mei zwaargewond uit het brandende pand gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. De 48-jarige vrouw bezweek enkele uren later aan haar verwondingen. Twee dagen later overleed ook haar 49-jarige man. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie liet eerder al weten op zoek te zijn naar een derde verdachte.

Lees ook: Vrouw (48) overleden bij woningbrand in Hilversum, politie doet onderzoek naar mogelijk misdrijf

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.