NS vervoert 90.000 racefans in 522 treinen

ANP Producties | Bron: ANP

De NS zegt dit weekend bijna 90.000 racefans naar Zandvoort en terug naar huis te hebben vervoerd. Dat gebeurde met 522 treinen, aldus het vervoersbedrijf dat zegt terug te kijken op "een geslaagd Formule 1-weekend".

Drie dagen lang reed er iedere vijf minuten een trein tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. De logistieke klus is in samenwerking met ProRail goed verlopen, zegt NS.

"Veel Nederlanders hebben door de coronacrisis lange tijd geen gebruik kunnen maken van de trein. Voor veel reizigers was de reis naar Zandvoort dan ook een hernieuwde kennismaking met NS", zegt Tjalling Smit, lid van de raad van bestuur van het vervoersconcern.

Voor de operatie zijn 300 extra mensen ingezet. Zo stonden er dit weekend extra storingsploegen, een sleeplocomotief en een reservetrein met personeel paraat, zodat een storing snel verholpen kon worden.

Nog niet alle racefans zijn thuisgebracht, de treinenloop is nog gaande. Aangezien de NS zich bij de telling baseert op retourreizen, komt men uit op 90.000 bezoekers aan het circuit.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.