Hockeysters Laren verliezen ongeslagen status in oefencampagne in generale repetitie voor competitiestart

Cécile Knuvers na de degradatie afgelopen seizoen. Ze is als een van de weinigen Laren trouw gebleven.© Archief

Tom Mentink
Laren

De hockeysters van Laren waren in de voorbereiding nog ongeslagen. Tot de generale repetitie dan. De formatie van Darren Cheesman ging zondagmiddag op eigen veld met 1-2 onderuit tegen competitiegenoot Nijmegen.

De degradant speelt aanstaande zondag de eerste wedstrijd in de promotieklasse tegen MOP, maar lijkt nog niet helemaal klaar voor de competitiestart. ,,We speelden gewoon slecht, niet constant genoeg’’, vond Cécile Knuvers (22). ,,We wisselden goede periodes af met slechte. Misschien is dit voor nu ons niveau, ligt mijn verwachting te hoog en moet ik het accepteren. In de hoofdklasse gaat alles tien keer sneller. We zitten in ieder geval nog niet op het niveau dat we willen halen.’’

Laren, waar Chiara Tiddi en Toni Marks niet meededen, kwam via Knuvers nog wel op voorsprong na een vlotlopende aanval, opgezet door de Italiaanse aanwinst Sara Puglisi. Uit de vele strafcorners lukte het de thuisploeg vervolgens niet om de score uit te breiden. Nijmegen maakte na rust gelijk en sloeg in de allerlaatste minuut opnieuw toe, waardoor Laren tegen de eerste nederlaag van de voorbereiding aanliep.

De ploeg van Cheesman startte zoals bekend begin deze zomer met een bijna compleet nieuw team. Slechts vier speelsters bleven over na de degradatie uit de hoofdklasse afgelopen seizoen: aanvoerder Fleur Kok, Djoeke Vogel, het jonge talent Yasmin Bergkamp - de dochter van oud-topvoetballer Dennis Bergkamp - en Knuvers. ,,Ik kon ook blijven hockeyen in de hoofdklasse. Er was wat interesse van de onderste vijf clubs. Ik heb wel getwijfeld, maar we zijn gedegradeerd als team. Ik vind het jammer dat we maar met z’n vieren zijn overgebleven. Kennelijk waren we wel hoofdklassewaardig, want bijna iedereen in het team van vorig seizoen speelt nu weer hoofdklasse. Helaas is dat niet gebleken bij Laren’’, aldus Knuvers, die in de zomer van 2020 overkwam van Pinoké.

Teamgenoot Kok, Cheesman en Hanneke Smabers (commissie tophockey) overtuigden Knuvers om te blijven. ,,Ik wilde niet na één jaar alweer vertrekken. Ik heb hier nu meer een leidersrol. Op persoonlijk vlak kan ik daar veel van leren, omdat ik niet van nature een leider ben. Ik ben pas 22 en bij andere clubs zou ik zo’n rol waarschijnlijk niet krijgen. Het is voor mij leuk dat jongere meiden nu naar mij toekomen om dingen te vragen.’’

hockey oefenduel

LarenNijmegen1-2

30. Knuvers 1-0, 53. Nijkamp 1-1, 70. Boekhorst 1-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal