Paleis Soestdijk op de vingers getikt over illegale drankverkoop

© archieffoto anp

Eric Lorier
Baarm, Soestdijk

Het is een speldenprikje, maar vlak voor alle discussies en debatten over de toekomst van paleis Soestdijk gaan losbarsten heeft Kees Koudstaal, uitgesproken tegenstander van die toekomstplannen, een succesje behaald. Paleiseigenaar MeyerBergman Erfgoed Groep moet de verkoop van bier en wijn in het informatiecentrum tegenover het paleis onmiddellijk staken.

Paleis Soestdijk opende eerder deze zomer een informatiecentrum in een van de woningen tegenover het paleis. Behalve inlichtingen over de toekomst van paleis Soestdijk zelf wordt er ook toeristische informatie gegeven. Bovendien wordt er een aantal producten verkocht met directe of indirecte link met het paleis. Zoals onder meer ook bier en wijn.

BOP-raadslid Kees Koudstaal trok vrij snel aan de bel bij het college van burgemeester en wethouders van Baarn. Want de verkoop van zwakalcoholhoudende dranken, mag dat wel zomaar zonder speciale vergunning? Nou, nee dus, beaamt het Baarnse gemeentebestuur. Baarn heeft paleiseigenaar MBEG gesommeerd om onmiddellijk te stoppen met de verkoop van bier en wijn. Mocht de paleiseigenaar dit negeren, dan volgt handhaving.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.