Coach Roy Berrevoets tilt niet zwaar aan nederlagen van HCAW tegen laagvlieger DSS/Kinheim

Jules Cremer glijdt veilig naar het tweede honk.© Foto Studio Kastermans

Han Monsees
Bussum

Na de twee zeges op Neptunus is HCAW in het laatste reguliere competitieweekend weer terug op aarde beland. Tegen middenmoter DSS/Kinheim werd slechts één keer gewonnen: 2-13, 9-0 en 4-5.

HCAW-coach Roy Berrevoets tilt niet al te zwaar aan de nederlagen: ,,Tegen Neptunus is iedereen gemotiveerd, als je daarna tegen een mindere tegenstander speelt en er niks meer op het spel staat, is de motivatie allicht wat minder. Ik ben zelf ook speler geweest en ik kan me daar wel wat bij voorstellen. Bovendien hebben we donderdag een hoop spelers laten spelen die normaal gesproken wat minder speeltijd krijgen. Je hoopt dat je dan nog steeds van DSS/Kinheim kunt winnen, maar dat zat er niet in.”

Ondanks de resultaten heeft Berrevoets toch dingen geleerd voor de play-offs. ,,Play-offs spelen is iets heel anders dan gewone competitie, dus je gaat ook andere keuzes maken, bijvoorbeeld wat betreft de pitching. Daarvan hebben we dit weekend een aantal dingen uitgeprobeerd.”

Tegen wie HCAW het in de play-offs gaat opnemen, bleef lang spannend. Neptunus zag de laatste weken een straatlengte voorsprong verdampen tot één punt, maar wist de eerste plaats toch vast te houden. Hierdoor eindigde Pirates als tweede en wordt de tegenstander van HCAW.

Voordat het zover is, wordt eerst nog het EK-onder-23 gespeeld. Samen met Jasper Elfrink en Jeandro Tromp vormt Julian Rip de Bussumse afvaardiging in Jong Oranje. Volgens de buitenvelder telt er voor het Nederlandse team maar één ding: ,,We gaan er naartoe om te winnen. We spelen tegen goede teams met een aantal oud-profs in de gelederen, dus het wordt niet makkelijk, maar het zit er in.”

Rip haakte halverwege het seizoen aan bij HCAW en heeft sindsdien aan slag indruk gemaakt, met name tegen de betere werpers. Daar heeft hij wel een verklaring voor: ,,Ik heb vijf jaar in Amerika gespeeld en wat je daar aan pitching tegenover je krijgt, is vergelijkbaar met de betere pitchers in Nederland. Ik ben dat dus gewend en hoef weinig aan te passen.”

Voordat Rip weer terug gaat naar de Verenigde Staten, zal hij ook in de play-offs voor HCAW uitkomen. Vol vertrouwen kijkt hij er naar uit: ,,Neptunus en Amsterdam hebben hele ervaren ploegen, maar wij hebben een jong en gedreven team waar ook wel wat ervaring in zit. We maken echt een kans.”

Coach Berrevoets is het daar mee eens: ,,Ten opzichte van vorig jaar zijn we op alle vlakken sterker geworden en hebben we meer ervaring. Het reguliere seizoen was het beste sinds vele jaren. Dat moeten we kunnen doorzetten in de play-offs.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal