Sifan Hassan wint in Oregon, maar geen nieuw wereldrecord

ANP Producties | Bron: ANP

Het is tweevoudig olympisch kampioene Sifan Hassan niet gelukt in de Amerikaanse staat Oregon het wereldrecord op de 5000 meter op haar naam te schrijven. Wel eindigde ze bij de Prefontaine Classic in Eugene, een wedstrijd die deel uitmaakt van de Diamond League, als eerste. Ze liep de afstand in een tijd van 14.27,89.

"De laatste twee ronden wist ik dat ik het wereldrecord niet zou verbreken", zei Hassan, die haar eerste race liep sinds haar glorieuze deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. "Ik wilde hier gewoon sterk eindigen en hard rennen. Ik heb twee hele zware weken gehad op de Olympische Spelen, alle emotie met de media en de stress. Ik ben in vorm, maar ik ben gewoon moe. Ik ben niet fris."

Het wereldrecord op de 5000 meter is in het bezit van Letesenbet Gidey uit Ethiopië, met een tijd van 14.06,62. Die tijd liep ze bijna een jaar geleden in Valencia.

Olympisch goud

Hassan won in Tokio olympisch goud op de 5000 en 10.000 meter en brons op de 1500 meter. Haar winnende tijd op de 5000 meter in Japan was 14.36,79.

De Ethiopische Senbere Teferi werd tweede in Eugene, met een tijd van 14.42,25. Haar landgenote Fantu Worku eindigde op de derde plaats, in 14.42.85.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.