Weer geen Gooise Heideloop, maar wel een fotowedstrijd

De Gooise Heideloop gaat opnieuw niet door. In plaats daarvan wordt een fotowedstrijd gehouden.© Archieffoto: Bart Siebelink

Mirjam van Twisk
Hilversum

Net als vorig jaar kan, als gevolg van de pandemie, ook nu weer de Gooise Heideloop niet doorgaan. Om toch íets te doen hebben de Gooise atletiekclubs en het Goois Natuurreservaat, die de loop jaarlijks in augustus organiseren, een alternatief bedacht: een fotowedstrijd.

Het idee achter de Gooise Heideloop is mensen op sportieve wijze te laten genieten van de bloeiende Gooise heidevelden. De nu door de Gooise atletiekclub in Hilversum, Zuidwal in Huizen en Tempo in Gooise Meren georganiseerde fotowedstrijd doet hetzelfde. Wie mee wil doen moet de hei op voor een zelfgekozen rondje. Wandelend (met het gezin), hardlopend of als Nordic walker. Bedoeling is dat tijdens dat rondje een foto wordt gemaakt van het gezelschap in het decor van de heide.

Fotografen mogen zelf bepalen hoe ze de groep in beeld brengen in het heidedecor. Een jury beslist over de mooiste foto’s. De winnende foto wordt gepubliceerd in De Gooi- en Eemlander. De winnaar of winnaars worden ook bekend gemaakt op facebook, instagram en op de websites van het GNR en de drie atletiekverenigingen.

De mooiste foto’s (max. twee per deelnemer) kunnen tot en met 15 september 2021 worden opgestuurd naar info@gooiseheideloop.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.