Badmintonduo Piek en Seinen uitgeschakeld in kwartfinales

Selena Piek en Cheryl Seinen na hun verlies.

Selena Piek en Cheryl Seinen na hun verlies.© AP

ANP
TOKIO

Badmintonspeelsters Selena Piek (uit Weesp_ en Cheryl Seinen zijn bij de Olympische Spelen in Tokio in de kwartfinales van het dubbelspel uitgeschakeld.

Het duo verloor in de Musashino Forest Sport Plaza tegen het als vierde geplaatste Zuid-Koreaanse koppel Lee Sohee/Shin Seungchan. Piek en Seinen verloren in twee games: 8-21 17-21.

In de eerste set nam Korea snel een 13-2 voorsprong en gaf die niet meer uit handen. In de tweede game hield Nederland tot 7-7 gelijke tred, waarna de Koreaanse vrouwen een tussensprint plaatsten, maar Nederland toch weer wist terug te komen tot 19-17.

Het duo had zich bij de laatste acht op het olympisch toernooi geschaard door twee van hun drie groepswedstrijden te winnen. De 29-jarige Piek was in Tokio ook actief in het gemengd dubbel met Robin Tabeling. In dat toernooi wist ze de kwartfinales niet te bereiken. Ze is bezig aan haar tweede Spelen. Met Eefje Muskens aan haar zijde was in Rio 2106 ook de kwartfinale het eindstation.

Voor de 25-jarige Seinen waren het de eerste Spelen. Ze vormt al enkele jaren een succesvol duo met Piek, met als hoogtepunt twee Europese bronzen medailles (in 2018 en 2021).

© AFP

Meer nieuws uit Sport Regionaal