Muider skatebaan moet verhuizen na klachten van omwonenden

Welmoed de Lang
Muiden

De skatebaan in Muiden moet verhuizen naar een andere plek, noordelijker dan de aanvankelijke locatie. Dat is het gevolg van aanhoudende bezwaren van omwonenden. Vorige maand legde de gemeente de aanleg van de skatebaan in het Westbatterijpark stil, omdat er twijfel ontstond over de aangewezen plek.

De gemeente heeft na een gerechtelijke uitspraak een geluidsonderzoek laten doen naar de geluidsproductie van de skateboards die neerklappen op de baan, in combinatie met de afstand tot de huizen. Hieruit bleek dat een afstand van tachtig meter tot woningen geen overschrijding van geluidsnormen geeft. De nieuwe plek voldoet hieraan.

De skatebaan komt in het noordelijk deel van het park en wordt daar in het landschap ingegraven. De baan is te bereiken via de toegangen naar het binnengebied van het park, via de dam, bruggen of via een trekpontje.

Begin september wordt de bouw hervat. De oplevering is dan eind oktober te verwachten. De skaters die een petitie startten en extra geld inzamelden om de skatebaan te realiseren zijn blij met de nieuwe plek.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.