Nieuwe woningen in Hilversum-Noord zijn bijna klaar. Toekomstige bewoners konden alvast alles inmeten én een ijsje eten

Veel toekomstige bewoners namen een kijkje in hun nieuwe woning, waarvan zij eind augustus de sleutel krijgen.

Veel toekomstige bewoners namen een kijkje in hun nieuwe woning, waarvan zij eind augustus de sleutel krijgen.© Foto: Margot Brakel Fotografie

Eddie de Paepe
Hilversum

Binnen een jaar na het boren van de eerste palen zijn de 25 appartementen aan de Lieven de Keylaan én de negen eengezinswoningen aan de Outshoornlaan in Hilversum-Noord bijna gereed. De nieuwe bewoners ontvangen eind augustus de sleutel, maar konden onlangs alvast hun woningen inmeten.

Veel huurders vinden het volgens woningcorporatie de Alliantie lastig om een tekening af te lezen. Vandaar dat zij met camera en meetlint poolshoogte kwamen nemen. Met vragen als: Hoe groot is het? Wat is het uitzicht? Heb ik wel zon op mijn balkon? Komen er nog bomen? Wat veel apparaten, hoe werkt die nieuwe verwarming eigenlijk?.

Grote meubels

De meeste huurders zijn heel blij met hun nieuwe huis en kijken uit naar de oplevering eind augustus, meldt de corporatie. ,,Voor sommigen die een grote eengezinswoning achterlaten waar zij al heel lang wonen, was het wel even slikken en heel goed meten:Kan ik alles wel meenemen? Wat ga ik doen met die grote meubels, die gaan hier echt niet meer passen."

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

© Foto: Margot Brakel Fotografie

© Foto: Margot Brakel Fotografie

Doorstroming

Om doorstroming op de woningmarkt in Hilversum te stimuleren bouwen de Alliantie toegankelijke ‘nultreden’-appartementen. Die zijn levensloopbestendig, maar krijgen geen seniorenlabel en zijn dus ook geschikt voor jongere huurders. De eengezinswoningen dragen bij aan een diverse wijk en zijn geschikt voor huishoudens met meerdere kinderen, aldus de corporatie. De woningen worden gasloos opgeleverd, zijn ’all-electric’ en voorzien van een warmtepompboiler. Alle woningen krijgen zonnepanelen aangesloten op de eigen elektrameter.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Samen een ijsje eten op uitnodiging van de Alliantie.

Samen een ijsje eten op uitnodiging van de Alliantie.© Foto: Margot Brakel Fotografie

© Foto: Margot Brakel Fotografie

Omwonenden

Veel omwonenden gingen woensdag in op de uitnodiging van de Alliantie om de nieuwbouw van binnen te komen bekijken en samen een ijsje te eten. ’Dit alternatief voor het opleverfeestje, dat we graag met de oude en nieuwe buren hadden willen vieren, werd zeer gewaardeerd.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.