Historisch momentje in Baarn: bewoners van gloednieuw appartementengebouw De Loef hebben de sleutel

Directeur François Classsens overhandigt de symbolische sleutel aan mevrouw Bonneau en de heer Van Dinther.

Directeur François Classsens overhandigt de symbolische sleutel aan mevrouw Bonneau en de heer Van Dinther.© foto pr

Eric Lorier
Baarn

Bijna exact een jaar na de start van de bouw was daar dan sleuteloverdracht bij appartementencomplex De Loef in Baarn. Het fonkelnieuwe gebouw op de plek waar voorheen gymzaal De Loef stond telt 28 duurzame appartementen.

Directeur François Claessens van woningverhuurder Eemland Wonen overhandigde de symbolische sleutel aan mevrouw Bonneau en de heer Van Dinther. Dit tweetal was niet geheel willekeurig gekozen. Mevrouw Bonneau is een van de mensen die gebruik heeft gemaakt van de regeling ’65-plus van groot naar beter’, bedoeld om doorstroming op de woningmarkt te realiseren. Van Dinther is daarentegen juist een starter op de woningmarkt, voor hem is het zijn eerste eigen woning.

Tien van de 28 appartementen in De Loef zijn met voorrang aangeboden aan senioren die een eengezinswoning van Eemland Wonen achterlieten. Op die manier wil de corporatie woningen vrijspelen voor gezinnen die vaak om die woningen staan te springen. Om die doorstroming op gang te krijgen is afgesproken dat de verhuizende senioren hun oude huur zouden behouden, als die lager is dan het normaal voor De Loef geldende huurtarief.

De overige achttien appartementen zijn zonder verdere voorwaarden aangeboden aan woningzoekenden. Het gevolg is dat De Loef gevuld gaat worden met een mix van ouderen, jongeren en samenwonende stelletjes.

In het najaar wordt de omgeving van De Loef verder aangekleed met bomen en hagen. Voor de binnentuin wordt samen met de bewoners een ontwerp gemaakt. Naar verwachting wordt dit komend voorjaar gerealiseerd. Het kunstwerk ’Spelende Kinderen' van Jan Broerze dat oorspronkelijk op de muur van gymzaal De Loef hing, heeft een plaatsje gekregen aan de gevel van de nieuwbouw.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.