’Verdachten fatale woningbrand Hilversum bekenden van politie’

© Caspar Huurdeman

Mick van Wely
Hilversum

De twee verdachten die vastzitten voor de fatale woningbrand op 28 mei aan de Lutherhof in Hilversum, zijn allebei bekenden van de politie. De twee zijn buurtgenoten van de omgekomen Vanessa Vos (48) en Marco Witkamp (49).

Dat melden meerdere bronnen van De Telegraaf, waaronder mensen uit hun directe omgeving. De politie Midden-Nederland kan niets zeggen over de achtergrond en identiteit van de verdachten. K., met 17 jaar de jongste van de twee, werd vorige week opgepakt. De tweede verdachte, Wail El B. (19), werd deze week opgepakt.

De politie vermoedt dat de jongste verdachte de brand heeft aangestoken. De 19-jarige El B. wordt verdacht van medeplichtigheid. Beiden hebben antecedenten. Wat ze precies op hun kerfstok hebben is niet bekend. El B. is een talentvolle vechtsporter uit Hilversum.

Reeks pesterijen

De twee wonen in de buurt van de woning aan de Lutherhof waar Witkamp en Vos woonden. De politie vermoedt dat de brand de fatale en trieste apotheose is van een langdurige reeks pesterijen aan het adres van de twee. Die hadden al camera’s geplaatst aan de woning.

De twee slachtoffers werden op vrijdag 28 mei zwaargewond uit het brandende pand gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. De 48-jarige vrouw bezweek enkele uren later aan haar verwondingen. Twee dagen later overleed ook haar 49-jarige man. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie zoekt nog naar een derde verdachte. Het is niet bekend wie de advocaten van de twee verdachten zijn.

Lees ook: Buurt hoopt dat de dader van brandaanslag op Vanessa en Marco snel gevonden wordt. Drie tips na Opsporing Verzocht. ’We gaan uit van een gerichte actie tegen ze’ [video]

Lees ook: Buurtbewoners Hilversums Lutherhof zitten nog met één vraag na de fatale brand en de arrestatie van een 17-jarige verdachte: ’Waarom?’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.