Charlotte Kool wint in Baloise Ladies Tour

Charlotte Kool.

Charlotte Kool.© Archieffoto Studio Kastermans

Nico Vink

Knokke-Heist Charlotte Kool heeft zaterdag de tweede etappe in Baloise Ladies Tour, met start in Cadzand en aankomst na 84,1 kilometer in Knokke-Heist, gewonnen.

De 22-jarige talentvolle rijdster van NXTG-Racing was de snelste, na een door een valpartij ontregelde groepssprint, in de laatste meters. Kool sprintte vol door en wist vlak voor de streep de Italiaansen Elisa Balsamo en Barbara Guarischi te kloppen.

Het was voor Kool, ooit ook een talentvolle schaatsster, haar eerste zege in een grote UCI wedstrijd. Na een onrustige wedstrijd ging het vijfhonderd meter voor de finish fout. Enkele renners kwamen ten val. De Kortenhoefse Kool wist de valpartij te omzeilen om vervolgens dus in de slotfase toe te slaan. Na afloop bedankte Kool op haar eigen facebookpagina iedereen die de afgelopen maanden in haar was blijven geloven. ’Het vertrouwen van de meiden gaf me vandaag extra power’.

In maart 2020 baarde Kool ook al opzien door in de derde etappe van de ronde van Valencia met haar zesde plaats de best geklasseerde Nederlandse te zijn.

Meer nieuws uit Sport Regionaal