Mag omstreden turncoach Wevers dan toch naar de Spelen? Gerechtshof doet woensdag uitspraak in hoger beroep

Vincent Wevers na afloop van de uitspraak van het kort geding dat de turncoach tegen de KNGU had gevoerd op 18 juni.© Archieffoto: EPA / Vincent Jannink

ANP
ARNHEM

Het gerechtshof in Arnhem doet woensdag schriftelijk uitspraak in het hoger beroep dat gymnastiekunie KNGU heeft ingesteld tegen de uitkomst van het kort geding van turncoach Vincent Wevers. De vader en coach van de turnsters Sanne en Lieke Wevers dwong onlangs af dat de KNGU hem toch moet voordragen voor de Olympische Spelen in Tokio.

De gymnastiekunie ging in hoger beroep omdat de uitspraak op meerdere punten onjuist zou zijn. De zitting diende maandag.

De KNGU wil Wevers niet naar de Spelen sturen omdat hij verwikkeld is in een onderzoek door het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Wevers wordt door oud-turnsters beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De bond besloot in april om Wevers en andere persoonlijke trainers van de turnsters thuis te laten voor de Spelen.

Dwangsom

De rechter vorderde de KNGU bijna twee weken geleden om Wevers bij sportkoepel NOC*NSF toch voor te dragen voor de Spelen. De rechter verbond daar een dwangsom van 200.000 euro aan. Volgens de voorzieningenrechter had de bond onvoldoende kunnen onderbouwen dat er zwaarwegende redenen zijn om Wevers thuis te laten.

Lees meer in ons dossier turnmisbruik.

Meer nieuws uit Sport