Opnieuw storing bij brug over de Eem, maar dit keer kunnen auto’s en fietsen er langs en zijn de schepen de klos; Wachttijd ruim een uur

Storing in de Eembrug.© foto caspar huurdeman

1 / 2
Eric Lorier
eembrugge

Was eerst het wegverkeer heel regelmatig de klos bij de veel te vaal voorkomende storingen in de Eembrug in Eembrugge, de laatste tijd is het juist het scheepvaartverkeer dat de pineut is. De brug wilde vrijdagmiddag niet open, met een lage rij wachtende schepen als gevolg.

Ook vorig weekeinde was het mis. Toen wilde brug ook niet omhoog. Diverse schepen moesten lang wachten tot de brug alsnog open ging en ze door konden varen. Vrijdagmiddag was het opnieuw mis. Rond drie uur lagen er zeker tien schepen te wachten.

Opvallend genoeg waren de lichten en bellen op de fietsbrug wel in werking gegaan, ten teken dat de brug open zou gaan. Alleen gebeurde dat niet. De brug bleef dicht, en de lichten en bellen bleven branden en rinkelen. De wachttijd voor schepen liep ondertussen tot dik boven het uur. Het autoverkeer kan we over de brug. Een monteur is ter plaatse.

De elektronica in de op afstand bediende brug is vorig najaar vervangen. Ook zijn veiligheidsmechanismen gemoderniseerd en opnieuw afgesteld. Sindsdien is het om de haverklap mis met de brug. Inmiddels tientallen keren gingen de slagbomen op de autobrug of de fietsbrug niet meer open, de laatste tijd wil de brug al een paar keer niet open voor schepen die willen passeren. De provincie Utrecht beheert de brug. De oorzaken voor de storingen blijken lastig te vinden, en bovendien lijkt er elke keer een andere oorzaak te zijn.

Boten moesten lang wachten voor de Eembrug.© Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.