’Bod van DPG Media op RTL Nederland’

Maarten Kolsloot
Hilversum

RTL Nederland wordt mogelijk overgenomen door DPG Media, meldt de Belgische krant De Tijd. Berichten dat RTL Group een verkoop van RTL Nederland nastreeft, zoemen al langer rond. RTL Nieuws werd onlangs ondergebracht in een aparte bv. Speculatie over een verkoop en de mogelijke gevolgen kwamen toen verder op gang.

De mogelijke overname is pikant vanwege de grootte van DPG Media. Tot het concern horen in Nederland bijvoorbeeld kranten als het AD, de Volkskrant en Het Parool. Tot RTL behoren zes tv-zenders en Videoland, met online video’s.

Voorzichtige reacties RTL

Binnen RTL wordt vooralsnog voorzichtig gereageerd op de berichten. „Zorgen zijn er bij ons niet”, laat RTL Nieuws’ Chef Digitaal Dennis van Luling weten, die vervolgens doorverwijst naar de communicatie-afdeling van RTL. Dinsdag reageren diverse betrokkenen binnen RTL verrast op het nieuws.

Op de redactie van RTL Nieuws leefden eerder wel zorgen over een op handen zijnde overname. Met name door het eventuele samensmelten met AD. Want: wat zal er in dat geval bijvoorbeeld gebeuren met online functies die bij zowel AD als RTL Nieuws aanwezig zijn en wat zou dit betekenen voor de banen van betrokken redacteuren? Dat leek dinsdag nog geen grote rol te spelen. De reacties waren vooralsnog vrij gelaten. Veel details zijn nog onbekend voor de werknemers van RTL Nederland.

RTL Nederland was dinsdagmiddag nog niet bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.