Eriksen ontslagen uit ziekenhuis. Hij maakt het naar omstandigheden goed

Deen Christian Eriksen in actie tijdens de wedstrijd tegen Finland op het EK.

Deen Christian Eriksen in actie tijdens de wedstrijd tegen Finland op het EK.© AP

Van onzer verslaggevers
KOPENHAGEN

Voetballer Christian Eriksen is ontslagen uit het ziekenhuis in Kopenhagen. Dit heeft de voetbalbond van zijn land laten weten.

De Deense middenvelder verbleef in het ziekenhuis, nadat hij zaterdag tijdens het duel met Finland een hartstilstand kreeg. Door snelle reanimatie werd zijn leven gered. Hij maakt het, naar omstandigheden, inmiddels weer goed na een succesvol verlopen operatie.

Defibrillatorverbod

Op weg naar huis bracht de speler van de Italiaanse kampioen Internazionale eerst nog een bezoek aan het trainingskamp van Denemarken. „Het was geweldig de jongens na hun fantastische wedstrijd tegen België even te kunnen zien”, zei Eriksen. „En alle reacties van zoveel mensen zijn een enorme steun voor mij. Relatief gaat het goed met mij. Ik neem rust nu, maar als we straks tegen Rusland spelen zit ik uiteraard als supporter voor de buis.” Overigens is het wel de vraag of Eriksen weer mag uitkomen voor Inter. In Italië geldt een defibrillatorverbod, het kastje dat de voetballer gaat krijgen.

Lees ook: Het ’Eriksen-effect’ is merkbaar. EHBO en Rode Kruis krijgen meer aanmeldingen voor reanimatie-/AED-cursussen.

Na het incident met Eriksen speelden de Denen het duel met Finland nog wel uit. Ze verloren met 0-1. Donderdag volgde een nederlaag tegen België (1-2), in een emotioneel duel waarin veel aandacht uitging naar Eriksen. Bij een overwinning in het laatste groepsduel met Rusland hebben de Denen nog een kansje om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Lees ook: Scheidsrechter blikt na drama Eriksen terug op eigen hartstilstand: ’Ik zag een witte tunnel’

Lees ook: De schouder van Simon Kjaer bood iedereen troost, maar de UEFA liet hem stikken

Meer nieuws uit Sport