’Help, help!’ Schilders horen noodkreet over vrouw te water in Soest en bevrijden haar

© Caspar Huurdeman

Internetredactie
Soest

Een oplettende schilder heeft dinsdagochtend een vrouw uit een sloot gered in Soest. Hij hoorde een fietser schreeuwen dat iemand in nood was, stapte van zijn ladder omlaag en nam deze mee naar het water.

De niet al te jonge vrouw was in de sloot gelopen, mogelijk omdat ze wat in de war was. Ze wilde van het Gareel in de wijk Boerenstreek naar de Koningsweg lopen. Door het hoge gras en riet daar had ze pas te laat in de gaten dat er daar twee meter schuin omlaag een redelijk brede sloot loopt. Ze viel in het water en kon er op eigen kracht niet meer uitkomen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Ronald van Koot (r) heeft net samen met een collega de vrouw uit de sloot gehaald.

Ronald van Koot (r) heeft net samen met een collega de vrouw uit de sloot gehaald.© Caspar Huurdeman

Ladder

Een passerend fietser hoorde haar om hulp schreeuwen, waarna diezelfde fietser een noodkreet uitte. Schilder Ronald van Koot uit Spakenburg was op dat moment net bij een particulier aan het Gareel aan het werk. Hij dacht geen seconde na, kwam naar beneden en nam zijn ladder mee. Samen met een collega wist hij de vrouw uit het water te halen. Dat bleek nog een hele kluif, zo legt hij uit. ,,Gelukkig had ik die ladder. Ik kon afdalen naar het water, en samen hebben we die vrouw eruit gekregen. Ze was helemaal aan het eind van haar krachten, doornat tot boven haar oren.”

Politie

Voor de zekerheid waarschuwde Van Koot de politie. ,,Ik had haar natuurlijk zelf naar huis kunnen brengen, maar wellicht zijn zij bekend met deze vrouw.” Met het slachtoffer gaat het inmiddels naar omstandigheden goed. Een ambulance kwam ter plaatse om haar te verzorgen, maar dat bleek niet nodig. Van Koot en zijn collega stonden een half uur later alweer op de schilderstrap, om bij te komen van het onverwachte avontuur.

(Tekst gaat door onder de foto)

Ronald van Koot.

Ronald van Koot.© Caspar Huurdeman

,,Het is altijd fijn als je iets voor een ander kunt betekenen”, aldus de Spakenburger. En het is volgens hem een geluk dat het mooi weer was, want anders had het wel eens veel beroerder kunnen eindigen. ,,In het donker of op een winterdag was het wellicht slechter afgelopen. Dan had ze het mogelijk niet gered. Zo zie je maar weer, het is altijd goed om een schilder te bellen”, grijnst hij. ,,Het kan zomaar een reddende engel zijn.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.