Elisa Nuij verruilt tweemansfractie VN voor grootste partij in Gooise Meren, VVD: ’Samen kunnen we het verschil maken voor ouderen en veiligheid’

Elisa Nuij maakt vanaf nu deel uit van de VVD.

Elisa Nuij maakt vanaf nu deel uit van de VVD.© Tom Loman

Joyce Huibers
Gooise Meren

Elisa Nuij, nu nog lid van de fractie VN, sluit zich aan bij de VVD-fractie van de gemeenteraad van Gooise Meren.

Als voorbereiding op de raadsvergaderingen heeft zij al enige tijd deelgenomen aan het fractie-overleg van de VVD. Deze samenwerking is volgens de VVD zo goed bevallen dat zij nu lid wordt van de fractie.

Zin in

Elisa Nuij wil met haar overstap naar een grotere fractie vooral meer betekenen voor de senioren en veiligheid in de gemeente. ’De VVD is een professionele partij, met een hart voor ouderen en ook veiligheid staat hoog in hun vaandel. Samen kunnen we het verschil maken. Ik heb er enorme zin in’, aldus Elisa Nuij in het persbericht. Een jaar geleden splitste Nuij zich samen met partijgenoot Andreas van der Schaaf af van 50Plus door de interne commotie bij die partij. Ze gingen onder eigen naam verder in de raad van Gooise Meren. ,,Het is nooit de bedoeling geweest om dat voor lange tijd te continueren. Wel heb ik de tijd genomen om te bekijken bij welke partij ik me dan het meest thuisvoel.”

Politieke toekomst

Andreas van der Schaaf blijft nu als eenmansfractie over in de raad. ,,Zelfstandig en onafhankelijk”, is zijn eerste reactie. Hij beaamt dat het vertrek van Nuij in goed overleg is gegaan. ,,Ik heb haar zelfs gestimuleerd deze stap te zetten.” Over zijn eigen politieke toekomst is hij nog niet uit. Voorlopig zit ik goed waar ik zit en ik ben nog aan het nadenken of ik na de verkiezingen van volgend jaar nog vier jaar wil doorgaan.”

Namens de VVD-fractie verwelkomt fractievoorzitter Jens Duyts haar van harte; ’Elisa brengt een eigen geluid en expertise mee die een welkome aanvulling is in de fractie. Bovendien: we ervoeren al meteen een prettige klik met haar. We zien dan ook uit naar een mooie samenwerking’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.