PvdA Hilversum heeft zorgen over arbeidsmigranten: ’Hoeveel wonen er onder erbarmelijke omstandigheden? En wat zijn de risico’s?’

De Hilversumse PvdA-fractie, met links Joop Lahaise.

De Hilversumse PvdA-fractie, met links Joop Lahaise.© foto gemeente hilversum

Leander Mascini
Hilversum

De Hilversumse fractie van de Partij van de Arbeid heeft zorgen over de huisvesting van arbeidsmigranten in de mediastad. De partij wil daarom van het college horen hoeveel er onder erbarmelijke omstandigheden wonen en welke risico’s dit met zich meebrengt.

De vragen aan het college zijn opgesteld door commissielid Joop Lahaise, al hebben zijn partijgenoten uit de raad de vragen volgens de regels moeten indienen. Lahaise maakt zich al langere tijd zorgen, maar een brand in de Haagse wijk het Schilderskwartier - waarna veertig woningen onbewoonbaar werden verklaard - heeft hem nu tot actie aangezet.

’Ook in Hilversum wonen veel arbeidsmigranten. De aanwezigheid van meerdere Oost-Europese supermarkten en lang parkerende personenauto’s met Oost-Europese kentekenplaten waarbij er duidelijke sprake is van wonen, wijzen daarop. Bewoners in onder meer Oost melden meervoudige bewoning in panden die daar niet voor zijn bedoeld en hoogstwaarschijnlijk ook niet op zijn ingericht’ stelt het commissielid.

Met zijn vragen wil hij de mogelijke problemen in de mediastad in kaart brengen. Daarom wil Lahaise van de burgemeester en wethouders weten hoe het in Hilversum met arbeidsmigranten zit. Behalve aantallen, is hij ook benieuwd naar eventuele risico’s en hoe deze aangepakt kunnen worden. Niet alleen omdat de arbeidsmigranten gevaar lopen, maar ook de buurt eromheen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.