Muidense jeugd waagt sprong vanaf het Kippenbruggetje. ’Oh, heerlijk! Echt verfrissend!’

Dean van Laar, Erik Ruiter, Don Korzelius, Joanne Slob, Maurits en Sem Willemsen wagen een sprong van het Kippenbruggetje.

Dean van Laar, Erik Ruiter, Don Korzelius, Joanne Slob, Maurits en Sem Willemsen wagen een sprong van het Kippenbruggetje.© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Welmoed de Lang
Muiden

„Oh, heerlijk! Echt verfrissend!”, zegt de 19-jarige Maurits, nadat hij even zijn haren heeft uitgeschud. Bij het Muidense Kippenbruggetje, naast het Fermanplantsoen, is hij zondagmiddag met vrienden even in het water gedoken.

„We wilden gisteren al een poging wagen. Maar op het Muiderstrand waar we waren lagen te veel schelpen en er stond toch een koud windje”, vertelt Joanne Slob.

Bij de sluis tussen vestinggracht en Vecht richting de Singelgracht is het beter te doen. De 18-jarige Leerdamse trommelde Maurits (die liever zonder achternaam in de krant blijft) ook de 10 -jarige Sem Willemsen op om mee te gaan. „We hadden gisteravond een feestje bij zijn oudere broer, die was jarig. Ik wilde toch wel even het water in vandaag.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Sylvie en Dean van Laar, Erik Ruiter, Don Korzelius, Maurits, Joanne Slob en Sem Willemsen wagen een sprong van het Kippenbruggetje.

Sylvie en Dean van Laar, Erik Ruiter, Don Korzelius, Maurits, Joanne Slob en Sem Willemsen wagen een sprong van het Kippenbruggetje.© Foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

’Bommetje’ maken

Zo waren er verschillende plaatsen in de regio waar zwemmers het ervan namen, maar topdrukte was er nog niet. „Het kan hier nog veel drukker zijn hoor. Nu is het rustig”, legt Don Korzelius uit. Hij komt richting het kleine loopbruggetje met zijn maatje Erik Ruiter aanvaren op een sup. „We zijn even aan het chillen. Even niks aan je hoofd.” De Muider zit namelijk op het Vechtstede College in Weesp en heeft de komende periode toetsweek. „Nu kan ik nog even lekker niks doen met vrienden.”

De twee 13-jarige vrienden willen ook wel even mee springen vanaf de brug. „Op het Muiderstrand is het lang ondiep en kun je niet echt lekker een ’bommetje’ maken. Hier gaat dat wel heel goed.”

Na wat sprongen vindt Don het fris worden aan de kant. „Toen ik er de eerste keer in ging voelde het water wel fris, maar nu vind ik het boven water kouder. Ik kan er beter gewoon weer in springen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.