Vanwege geloof wil jeugdinternational niet meer op zaterdag voetballen

Williëne ter Beek.© Archieffoto

Robert Toret
Weesp

De zondagtak van FC Weesp heeft een nieuwe trainer gevonden. Dick-Jan Ente staat komend seizoen aan het roer bij de tweedeklasser.

De 55-jarige Ente, die op sportpark Papelaan Maykel Tak opvolgt, trainde eerder onder andere ADO ’20, Stormvogels en Voorschoten ’97. De afgelopen twee seizoenen was hij werkzaam in de kelder van het amateurvoetbal, bij De Foresters. De club uit Heiloo maakte de populaire overstap van de zaterdag naar de zondag en moest daarom weer onderaan de ladder - in de vierde klasse - beginnen. De ambitie was om snel de weg omhoog te vinden, maar als gevolg van corona werd die kans hem tot twee keer toe ontnomen. Zelf speelde Ente onder meer voor AZ. In het seizoen 1986-1987 kwam hij namens de Alkmaarders tot elf duels in de eredivisie.

Jeugdinternational stopt

Opvallend nieuws uit Bunschoten-Spakenburg: Williëne ter Beek heeft haar carrière per direct beëindigd. De international van Oranje onder-23 kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor SC Heerenveen, op het hoogste niveau. In een post op Instagram laat ze weten dat ze vanwege haar geloof niet meer op zaterdag wil voetballen en daarom heeft besloten te stoppen.

In oktober vorig jaar toonde Ter Beek zich in een interview met deze krant nog uitermate ambitieus. ,,Ik wil me dit seizoen in de kijker spelen en hoop daarna een mooie transfer te maken. Dat zou eerst nog een tussenstap in Nederland kunnen zijn, bij Ajax of PSV, maar uiteindelijk wil ik naar het buitenland. Dat is altijd mijn doel, mijn droom geweest, en daar moet alles voor wijken. Ik vind de Engelse competitie de mooiste en sterkste, het vrouwenvoetbal leeft daar ook echt.’’

Haar oude jeugdliefde, IJsselmeervogels, heeft zich versterkt met Pieter Langedijk (27). De aanvaller komt over van het Tsjechische FK Pardubice, waar zijn contract in februari ontbonden werd. Eerder stond hij op de loonlijst bij Sparta, RKC, Go Ahead Eagles en TOP Oss. In totaal speelde hij 170 duels in het betaald voetbal, waarin hij 43 keer scoorde. De tweededivisionist oefent op 10 juli voor het eerst, thuis tegen De Graafschap (15.00 uur).

Meer nieuws uit Sport Regionaal