Bouw van 65 sociale huurappartementen op Anna’s Hoeve in Hilversum is gestart

Bart Heller en Harro Zanting leggen het betonvlechtwerk.

Bart Heller en Harro Zanting leggen het betonvlechtwerk.© foto Dudok Wonen

Leander Mascini
Hilversum

De bouw van 65 sociale huurappartementen en 66 parkeerplaatsen op Anna’s Hoeve is gestart. Wethouder Bart Heller en bestuurder Harro Zanting (Dudok Wonen) hebben deze week het eerste betonvlechtwerk gelegd.

De woonoppervlakten van de appartementen zijn tussen de 59 en 83 vierkante meter. Alle appartementen hebben een berging en een balkon of tuin. De gebouwen zijn drie- en vierhoog en worden door een loopbrug met elkaar verbonden.

Er worden meerdere duurzaamheidsmaatregelen toegepast. Zo komen er zonnepanelen en een EQW systeem. Het project moet in het najaar van 2022 klaar zijn.

Architect Theo Verburg heeft met zijn ontwerp rekening gehouden met het groen in de omgeving. Zo zijn de appartementen zo neergezet dat vrijwel alle bewoners uitzicht hebben op het groen.

Wethouder Heller is logischerwijs blij met de appartementen: „De druk op de woningmarkt is enorm, zeker op de sociale huursector. Dus deze 65 appartementen zijn zeer welkom voor onze inwoners die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. Dudok Wonen bewijst hier bovendien opnieuw dat ook sociale woningbouw van hoge kwaliteit kan zijn én duurzaam.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.