Premium

Vaccineren kan nu ook in Soest, en GGD-directeur Jaap Donker is er blij mee: ’Bewust gekozen voor laagdrempelig omdat het werkt. Utrecht heeft hoogste vaccinatiegraad van het land’

Wethouder Liesa van Aalst en burgemeester Rob Metz lieten zich rondleiden door de Soester GGD-prikplek in de Open Hof.
© foto studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Soest

De eerste prikken zijn gezet in Soests eigen vaccinatielocatie in het leegstaande kerkgebouw van de Open Hof. Zo’n 250 zelfs, want zo veel afspraken waren er gemaakt voor de eerste Soester prikdag. GGD-directeur Jaap Donker is blij met de extra locatie. ,,Als GGD regio Utrecht willen we in zo veel mogelijk plaatsen een vaccinatielocatie hebben. Dat is misschien bewerkelijk, maar we geloven in laagdrempelig.”

Kleinschalig en laagdrempelig zijn belangrijk, vindt Jaap Donker, en de cijfers tonen volgens hem ook aan dat die filosofie werkt. ,,We hebben daar al snel voor gekozen. Het is misschien geen wedstrijd, maar Utrecht heeft de hoogste vaccinatiegraad, het hoogste aantal testen en het laagste aantal besmettingen. Daar zijn we trots op, en dat willen we ook graag zo houden. Andere regio’s komen ook naar Utrecht om te kijken hoe wij dat op deze manier organiseren.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.