Hoogbegaafden onderwijs verhuist van Blaricum naar Naarden; ’Dit past perfect binnen het concept van de Comeniusschool’

Vorig jaar vierde de Comeniusschool zijn honderdste verjaardag.© Archieffoto studio kastermans

Marjolein Vos
Naarden

Hoogbegaafde (HB) basisschoolkinderen kunnen vanaf het nieuwe schooljaar (2021/2022) terecht op de Comeniusschool in Naarden. Met de verhuizing vanuit Blaricum komt er volgens de overkoepelende stichting Talent Primair een einde aan het huisvestingsprobleem, waar het HB-onderwijs al een tijd mee kampt. Woensdagavond is er een online informatiebijeenkomst.

Het fulltime HB-onderwijs past volgens Annemieke den Exter (locatiedirecteur van de Comeniusschool) goed bij de werkwijze van de school: ,,Bij het HB-onderwijs is er veel aandacht voor het leren leren, samenwerken en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Iets wat wij hier op school ook heel belangrijk vinden en toepassen voor de reguliere groepen. Daarom denken we ook dat het HB-onderwijs zo goed past binnen ons concept. We staan bekend om onze persoonlijke aanpak en maatwerk en dat is ook waar de kinderen in het HB-onderwijs behoefte aan hebben.”

De school start in eerste instantie met twee HB-groepen (4/5/6 en 7/8) en vier reguliere groepen.

Informatieavond

Hoe werkt HB-onderwijs, voor welke kinderen is het geschikt, hoe het zit met de aanmeldingsprocedure; voor onder meer deze vragen is aandacht tijdens de online informatieavond die woensdagavond wordt gehouden vanaf 20 uur. Ook legt de schoolleiding uit hoe het reguliere onderwijs is ingericht en hoe de integratie tussen de reguliere en HB-groepen wordt vormgegeven.

Talent Primair

HB-onderwijs vormt al jaren een belangrijke pijler voor Talent Primair, al was het vinden en behouden van een vaste locatie lastig. De HB-klassen werden eerder ondergebracht bij De Werf in Huizen en OBB Blaricum. Op deze school was het te vol geworden, vandaar dat de kinderen werden gehuisvest op OBS Bijvanck.

,,Het afgelopen jaar is er samen met de leerkrachten en directie gekozen voor een nieuwe koers waarin oude goed werkende systemen verstevigd werden met nieuwe inzichten, zegt Manon-Yvette Beemer, directeur van het HB-onderwijs: ,,Door de samenvoeging met de Comeniusschool kunnen we weer de focus leggen op wat belangrijk is. We hoeven ons niet bezig te houden met de huisvesting, maar kunnen weer doen waar het om draait bij HB-onderwijs. Werken vanuit de leerdoelen, waarin we de kinderen stimuleren en begeleiden tot eigenaarschap van hun leerproces binnen een veilige, uitdagende en prettige leeromgeving.”

Meer informatie op www.comeniusschool.nl. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via Annemieke den Exter (a.denexter@talentprimair.nl).

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.