Historisch weekend bij Gooise Atletiek Club: drie atletes over de zes meter

Trainer Janet Hulshof met (vlnr.) Sarah van Tuijl, Myrte van der Schoot en Nele van den Broek.

Trainer Janet Hulshof met (vlnr.) Sarah van Tuijl, Myrte van der Schoot en Nele van den Broek.© Foto GAC

Hans van Keken
Hilversum

Een historisch weekeinde bij de Gooise Atletiek Club (GAC). Voor het eerst in de bijna honderdjarige geschiedenis sprongen drie atletes meer dan zes meter.

Bij de club zijn ze trots en blij. Al helemaal omdat tegelijk drie jonge vrouwen met een persoonlijk record verder dan zes meter haalden. Sarah van Tuijl (18) was de eerste, met een sprong van liefst 6,19 meter. Helaas voor haar was er net te veel wind, waardoor haar poging niet de boeken in gaat.

Daarna kwam Nele van den Broek (24) uit op 6,04 meter. Zij had wel geldige wind, waarmee zij het voor zichzelf gestelde doel haalde. Daarna ging Myrte van der Schoot (17) er met 6,17 meter, ook met geldige wind, nog eens overheen. De Hilversumse staat hiermee derde op de ranglijst aller tijden onder de achttien jaar. Het betekende tevens het halen van de limiet voor het EK onder 20 in Talinn.

Trainer Janet Hulshof is opgetogen. ,, Dit belooft nog veel voor het komende atletiekseizoen en geeft aan hoe hoog het niveau hier momenteel is. Niet alleen met verspringen, maar ook op de 400m, meerkamp en polsstokhoogspringen doen we mee met de Nederlandse top.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal