Honkballers HCAW gaan toch nog met positief gevoel ’olympische’ break van drie weken in

HCAW-catcher Julian Goins tikt collega Pim Vijfvinkel van Pioniers uit.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Han Monsees
Bussum

HCAW wist zondagmiddag weer eens een overtuigende overwinning te behalen. In Hoofddorp werd Pioniers met 0-4 verslagen. Daarmee kwam er toch nog een goed einde aan een moeizame week. Dinsdagavond werd er weliswaar nog gewonnen bij Quick, maar wel met veel moeite (0-1). Donderdag en zaterdag was Pioniers tweemaal te sterk: 6-4 en 4-3.

Nadat HCAW donderdag - na een 0-4 voorsprong - toch als verliezer van het veld stapte, was het team van Roy Berrevoets gebrand om de wedstrijd van zaterdag wél te winnen. Pioniers werkte echter niet mee: onder meer door een rally van vier honkslagen in de vierde inning kwamen de Hoofddorpers op een 0-4 voorsprong. Aan het einde van de wedstrijd kwam HCAW nog wel sterk terug, maar met 3-4 op het scorebord en volle honken wilde de beslissende klap niet vallen.

De wedstrijd van zondag was een compleet ander verhaal. Vanaf de eerste bal was HCAW messcherp. De Bussumers namen al snel een voorsprong, die gedurende de wedstrijd gestaag werd uitgebouwd. Op het werpen van uitblinker Dennis Burgersdijk, die de hele wedstrijd gooide, kreeg de aanval van Pioniers nauwelijks voet aan de grond. Slechts twee momenten was de thuisploeg dreigend, maar met een strakke aangooi van Kevin Dirksen naar de thuisplaat en een fraaie vangbal van Jeandro Tromp werd het gevaar afgewend en de nul vastgehouden.

Ondanks dat de serie tegen Pioniers verloren ging, gaat Berrevoets met een positief gevoel de pauze in voor het olympisch kwalificatietoernooi. „Doordat we de laatste wedstrijd hebben gewonnen, verlies je maar twee punten op Pioniers in plaats van zes en blijft de schade beperkt. Bovendien: na een paar slechte wedstrijden hebben we weer eens een goede wedstrijd gespeeld, daar ben ik erg blij mee. Het is jammer dat we nu drie weken stoppen, ik had deze flow graag vastgehouden. Aan de andere kant is het ook wel goed om even niet met honkbal bezig te zijn. Dan kan iedereen weer helemaal fit worden voor de belangrijke wedstrijden na de stop.”

Concurrenten

Die belangrijke wedstrijden waar Berrevoets op doelt, zijn de series tegen de concurrenten voor de bovenste vier plaatsen direct na de interlandbreak. Met achtereenvolgens Twins, Amsterdam en Pioniers op het programma kan HCAW een grote stap zetten richting play-offs.

Hoewel bijna de helft van de competitie gespeeld is, zegt de stand niet zoveel. Vanwege het (pré-)olympische programma van Oranje is het competitieschema flink door elkaar gehusseld. Hierdoor hebben sommige teams al twee series tegen elkaar gespeeld, terwijl andere clubs elkaar nog niet ontmoet hebben. Aan de tweede plaats die HCAW momenteel bezet, moet dan ook niet te veel betekenis worden gegeven. Desondanks geeft het gat van dertien punten met de nummer vijf vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal