Premium

Jonge schoolverlater krijgt met workshops over school, werk en geld een eerste handvat: ’Jongeren overzien hun problemen niet altijd of durven geen hulp te vragen’

Brian (rechts) laat zich op de banenmarkt bij de GAD informeren over werken en leren onder het toeziend oog van Wendy Bruinsma en Hakima Dini.
© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Bussum

Anderhalf jaar geleden startte het jongerenteam van het Regionaal Bureau Leerlingzaken (RBL) met de training #WelkeToekomstKiesJij om vroegtijdige schoolverlaters tussen de 16 en 23 jaar weer toekomstperspectief en motivatie te geven. Het jongerenteam breidt het hulpaanbod voor deze groep nu uit met een zestal workshops.

Werk en solliciteren, de juiste opleiding vinden, budgetteren, gezond leven (fit-forward), social media en leren leren. Allemaal onderwerpen waar jongeren tussen de 16 en 23 soms wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Zeker als ze zijn gestopt of dreigen te stoppen met school of hun opleiding. „Jongeren overzien hun problemen niet altijd, durven geen hulp te vragen of weten niet waar ze hulp kunnen krijgen”, zeggen Hakima Dini en Wendy Bruinsma van het jongerenteam.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.