Onderzoek naar handelswijze Nederlandsche Bank bij faillissement Baarnse verzekeraar Conservatrix

Het pand van Conservatrix in Baarn.© ANP

Baarn

Een speciale commissie gaat onderzoek doen naar het faillissement van verzekeraar Conservatrix. De vraag is daarbij of toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) en het ministerie van Financiën de zaak goed hebben aangepakt.

Dat meldt demissionair minister Hoekstra (Financiën) aan de Tweede Kamer. Hij stelt een commissie van twee personen aan om het onderzoek te doen. Het gaat om Pauline van der Meer, die werkt voor onder EY en de AFM, en Roelof Konterman, commissaris bij het Erasmus MC en de Griekse verzekeraar Interamerican.

Lees ook: Nederlandsche Bank had grote twijfels bij deal Baarnse verzekeraar Conservatrix

De commissie gaat onderzoek doen naar de handelswijze van DNB en Financiën rond Conservatrix. De levensverzekeraar uit Baarn ging eind vorig jaar failliet. De kritiek op DNB brak los, na een door de toezichthouder afgedwongen overdracht van de portefeuille van Conservatrix aan de Amerikaanse durfinvesteerder Eli Global van Greg Lindberg in 2017.

Van der Meer en Konterman moeten in elk geval bekijken of DNB en Financiën de afgelopen jaren ’adequaat’ hebben gehandeld, ze het ’wettelijk kader correct hebben toegepast’ en of dat wettelijk kader nog wel toereikend is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.