Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum uit het ziekenhuis. ’Mijn genezing verloopt goed. De revalidatie is in volle gang’

© Archieffoto ANP

Eddie de Paepe
Hilversum

Het herstel van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum gaat voorspoedig. Hij heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten en is aan het revalideren.

Burgemeester Broertjes is sinds half april ziek en ondertussen herstellende van een hersenontsteking. Het streven is dat hij uiterlijk 1 september terugkeert als burgemeester van Hilversum.

Ondanks dat zijn gezondheid met sprongen vooruit gaat, is een geruime tijd voor herstel voorgeschreven. Met de komst van waarnemend burgemeester Charlie Aptroot kan dit in alle rust gebeuren.

In een kort bericht aan bewoners, college, gemeenteraad en medewerkers van de gemeente laat de burgemeester weten: ,,Graag wil ik alle bewoners, medewerkers, collega’s en iedereen die mij een hart onder de riem heeft gestoken de afgelopen weken, hartelijk bedanken. Het is hartverwarmend en geeft mij enorme kracht. Mijn genezing verloopt goed. De revalidatie is in volle gang. De specialisten geven aan dat het herstel een lange weg is. Het college en de burgemeester van Blaricum Joan de Zwart-Bloch vervangen mij en dat doen zij uitstekend. Een waarnemend burgemeester kan de druk de aankomende tijd voor iedereen verminderen. Dat is een goede beslissing. Ik vertrouw erop dat ik na de zomer in goede gezondheid terugkeer.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.