300ste woning in nieuwe Hilversumse wijk Anna’s Hoeve feestelijk opgeleverd. Nog zo’n 280 te gaan

Remco Hoetmer en Ingrid Achterberg (met dochter Hannah) kregen uit handen van wethouder Arno Scheepers bloemen.© Gmeente Hilversum/Margot Brakel

1 / 2
Eddie de Paepe
Hilversum

De driehonderdste woning in de nieuwe wijk Anna’s Hoeve is maandag opgeleverd. Deze mijlpaal werd gevierd met bloemen voor de bewoners en een herinneringstegel in het trottoir.

De tegel met opschrift (’300ste woning’) werd gelegd in aanwezigheid van VVD-wethouder Arno Scheepers. Hij feliciteerde bewoners Remco Hoetmer en Ingrid Achterberg van harte met hun nieuwe huis in de Joop Stokkermansstraat. ,,Het is bijzonder om te zien hoe de nieuwste woonwijk van Hilversum zich in rap tempo ontwikkelt”, constateerde Scheepers. ,,Met deze driehonderdste woning zijn we al over de helft van het totaal aantal te bouwen huizen. Ik vind het erg leuk dat ik de bewoners op deze manier persoonlijk kan feliciteren met hun prachtige huis in deze prachtige, diverse wijk.”

Berg en Boszicht

De woning maakt deel uit van het project Bergh en Boszicht en staat in het bouwveld (4.5/4.6) van BAM Wonen. Het project omvat in totaal 24 duurzame woningen: achttien rijwoningen aan de Minckelersstraat en Joop Stokkermansstraat, en zes twee-onder-een-kapwoningen, die uitkijken over het park. De woningen zijn gebouwd in een jaren dertig-stijl, met duurzame en onderhoudsarme materialen. Het regenwater van daken wordt geïnfiltreerd in een schelpenpakket onder de woning. Zo ontstaat een duurzame waterhuishouding.

De oplevering van iedere honderdste woning in Anna’s Hoeve wordt door de gemeente als mijlpaal gemarkeerd door in de stoep voor het betreffende huis een tegel te plaatsen met opschrift.

Gestaag

De nieuwe wijk Anna’s Hoeve (in totaal circa 580 woningen) vordert gestaag. Op dit moment worden de laatste projecten voorbereid en uitgevoerd. Op bouwveld 4.3/4.4 is het bouwplan van de Alliantie met 64 sociale huurappartementen in uitvoering. De plannen voor de laatste bouwvelden zijn: 65 sociale huurappartementen van Dudok Wonen, 12 koopwoningen Bouwbedrijf Van Stiphout, circa 90 middeldure huurappartementen van de Alliantie en 44 koopappartementen BPD.

De bouwvelden voor particulier opdrachtgeverschap en collectief particulier opdrachtgeverschap zijn allemaal verkocht en bebouwd. Binnen de wijk komen geen vrije kavels meer beschikbaar.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.