Premium

Via de kantine van de bar naar het lab. Hilversummer Colin Kruiswijk houdt van aanpakken

Weer even terug in het Hilversumse café The Skiff dat tijdelijk als slijterij door het leven gaat.
© Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Colin Kruiswijk stond koud achter de bar bij The Skiff toen alle cafés dicht moesten. Dankzij het regionale banenproject ’Gooi en Vechtstreek werkt door’ kon hij extra uren maken bij een cateringbedrijf. Maar inmiddels is de 27-jarige Hilversummer in de geur- en smaakstoffen beland.

Kruiswijk heeft al negen jaar ervaring in de horeca. Hij werkte eerst parttime bij De Vorstin en daarna 2,5 jaar bij café Vue Grandige aan de Groest. In maart vorig jaar ging hij als barman aan het werk bij café The Skiff in de Kampstraat. ,,Het is een van mijn favoriete kroegen. Via via hoorde ik dat ze personeel zochten.” Kruijswijk kon begin maart aan de slag. ,,Heel fijn. Mijn soort muziek, mijn soort mensen. Allemaal prachtig.” Maar twee weken later moesten alle kroegen dicht. ,,Helaas wel. The Skiff is zeker een maand dicht geweest. In die tijd heb ik thuis gezeten. Omdat ik er net bij zat, had ik gedacht dat ik weg zou moeten, en daar had ik dan alle respect voor gehad. Maar ik werd netjes doorbetaald.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.