Triatlon Huizen gaat definitief door op zondag 25 juli

De triatlon van Huizen gaat door.© Archieffoto Studio Kastermans

Nico Vink
Huizen

De eerste editie van Tri Huizen gaat door. Zondag 25 juli wordt de triatlon gehouden.

,,Waarom zouden we het niet kunnen organiseren? Ik zie nu geen enkel probleem”, zegt Peter Korzelius zelfverzekerd. De organisatie van de wedstrijd is in handen van Tri Hard, in samenwerking met de triatlonvereniging uit Huizen. Ondanks deze samenwerking veranderd er volgens Korzelius niet veel. ,,We maken nu deel uit van een serie van vijf wedstrijden. De organisatie is in handen van Tri Hard, maar wij leveren de vrijwilligers.”

Het moet volgens de voorzitter van de vereniging allemaal kunnen. ,,Triatlon is juist de sport waar je op gepaste afstand van elkaar kan blijven. Je duikt in het water en daarna valt het al snel uiteen. We hebben onze wedstrijd ook juist van 13 juni verschoven naar 25 juli omdat er dan veel meer mensen gevaccineerd zullen zijn.”

De triatlons in Nederhorst den Berg (juni) en Weesp (september) gaan in 2021 niet door. Daar hebben de organisaties besloten de wedstrijden nog een jaar uit te stellen. ,,Wij hebben ook een voordeel ten opzichte van die wedstrijden. We hebben de ruimte om afstand te houden. In Nederhorst en Weesp is het namelijk allemaal compacter.”

Huizen heeft een rijke geschiedenis met al 34 triatlons. Het begon ooit rond het zwembad de Sijsjesberg in Huizen. Op 25 juli wordt er gestart in de haven van Huizen. Daarna volgt een nieuw fietsparcours door Huizen en een looprondje door de natuur van de Wolfskamer en Naarden Eng.

Tijdens de wedstrijd kan aan vijf verschillende afstanden worden deelgenomen, zo kan onder andere ingeschreven worden voor de klassieke sprint, een kwart triatlon en een wedstrijd met de Olympische afstanden. In de ochtenduren zijn er ook nog zwemwedstrijden over een of twee kilometer.

x

Meer nieuws uit Sport Regionaal