Op haar tachtigste is Tineke de Nooij geëerd met de Media Oeuvre Award 2021

© foto pr

Baarn

Tineke de Nooij heeft dinsdag Media Oeuvre Award 2021 gekregen. Dat gebeurde tijdens een speciale uitzending van haar eigen Omroep MAX-radioprogramma TinekeShow ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag. De prijs is een initiatief van Spreekbuis.nl, het grootste online vakplatform voor mediaprofessionals.

Vriend en oud-Radio Veronica-dj Ad Bouman reikte de Media Oeuvre Award 2021 aan de De Nooij. Het juryrapport meldt over de Baarnse: Al op haar twaalfde was zij voor het eerst te horen op de radio. Vanaf haar achttiende ging ze aan de slag voor Radio Veronica en schreef zij als eerste vrouwelijke diskjockey van Nederland omroepgeschiedenis. En ze is nu ook nog het langst actief in de landelijke media. Tineke is en was radiomaakster tv-presentatrice, voice-over, onderneemster, podcastmaker, middag tv-initiator, regisseuse, producent, columnist en zet zich met de Tineke Trofee in voor veel goede doelenprojecten. Genoeg redenen waarom zij volgens de jury een oeuvre award verdient, maar de jury legt vooral nadruk op haar enorme vakbekwaamheid waar collega’s, maar vooral haar luisteraars van mogen genieten

Volgens jurylid Richard Otto (uitgever van vakmediaplatform Spreekbuis.nl) is het zeer vanzelfsprekend dat De Nooij deze prijs ontvangt. „Haar gehele carrière weet zij Nederlanders voor de radio én tv te krijgen. Zelfs op haar tachtigste is ze nog steeds het luistercijferkanon van NPO Radio 5!”, aldus Otto.

Ad Bouman: „Zonder Tineke was ik waarschijnlijk nooit bij Radio Veronica komen werken. Zij wist één van de opnametechnici van de zeezender te overtuigen om mij aan te nemen. Naast mijn eigen programma’s was ik van haar programma’s Koffietijd, Jazzjournaal en later Tineke, de opnametechnicus. In de toch wel mannenwereld van Veronica, stond Tineke haar mannetje wel.”

De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs van Spreekbuis.nl voor de nog actieve mediaprofessional, die in zijn of haar carrière van grote invloed is geweest op het Nederlandse medialandschap. Voorgaande winnaars waren Jan Slagter en André van Duin.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.