Bouwplan voormalig KPN-terrein in Bussum mag verder; Ondanks afwijken van Woonvisie en parkeernorm

Een voorlopig ontwerp van de appartementen en woningen, gezien vanaf de Amersfoortsestraatweg (links onder).

Een voorlopig ontwerp van de appartementen en woningen, gezien vanaf de Amersfoortsestraatweg (links onder).© Impressie VOF Bussum

Joyce Huibers
Bussum

De ontwikkeling van het voormalige KPN-terrein aan de Amersfoortsestraatweg in Bussum kan verder. Een grote meerderheid van de raad van Gooise Meren is akkoord met de uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan dat nodig is om hier 58 woningen te kunnen bouwen.

Van de 58 woningen worden er twintig sociale huur. De rest is vrije sector. Een aantal partijen, waaronder D66 en PvdA, had graag gezien dat eenderde van de woningen zou vallen onder de middenhuur, conform de Woonvisie, maar dat is volgens wethouder Jorrit Eijbersen niet haalbaar. De eerste afspraken over bebouwing op dit terrein zijn al zeven jaar oud en gemaakt door de toenmalige gemeente Bussum. Volgens Eijbersen was het al een hele toer om de sociale huurwoningen in het plan te fietsen.

Laatste keer

Het Goois Democratisch Platform was uiteindelijk de enige partij die tegen stemde. Niet alleen omdat de verdeling van de woningen niet conform de woonvisie is, maar ook omdat dit het zoveelste bouwplan is waar wordt afgeweken van de parkeernorm, aldus de partij. De PvdA twijfelde om die reden ook, maar stemde uiteindelijk toch in. ,,We gaan voor nu akkoord, maar we hopen dat dit de laatste keer is dat wordt afgeweken van de Woonvisie en de Parkeervisie en dat het college voortaan binnen de kaders werkt.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.