Na duizend handtekeningen, crowdfunding en subsidie-aanvraag is het definitief: er komt een skatebaan in het Westbatterijpark in Muiden

Max, Freddie en Thomas overhandigen juni vorig jaar de bijna duizend handtekeningen aan burgemeester Han ter Heegde.

Max, Freddie en Thomas overhandigen juni vorig jaar de bijna duizend handtekeningen aan burgemeester Han ter Heegde.© Archieffoto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

De skatebaan in Muiden wordt net zo groot als die in Bussum.

De skatebaan in Muiden wordt net zo groot als die in Bussum.© Archieffoto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

1 / 2
Welmoed de Lang
Muiden

Er komt een skatebaan in het Westbatterijpark in Muiden. Drie fanatieke skaters uit Muiden verzamelden hiervoor bijna duizend handtekeningen en haalden via crowdfunding geld op.

De skatebaan was een grote wens van Max, Thomas en Freddie, die in 2019 startten met acties om de baan gerealiseerd te krijgen. Om te skaten moet nu namelijk worden uitgeweken naar Amsterdam of Bussum. Met een 3D-filmpje en een handtekeningenpetitie zochten zij in maart 2020 daarom steun voor een skateplek in Muiden. De gemeente ging op zoek naar een geschikte locatie en kwam uit op het Westbatterijpark, onderdeel van De Krijgsman. Ook reserveerde de gemeente geld in de begroting.

De jongens gingen met hun ontwerp aan de slag met SkateOn, een specialist in het ontwerpen en bouwen van skatelandschappen. Omdat het beschikbare gemeentebudget echter niet toereikend was om er echt een gave skatebaan van te maken, startte de jongens hun eigen crowdfundactie. Daarnaast kregen ze, onder begeleiding van Stad Gooi, ook een subsidie voor elkaar. Met de 44.000 euro die ze in totaal ophaalden kan nu een skatebaan worden gebouwd waar jong en oud, beginner én professional veilig kan skaten. ,,Wat ik echt mooi vind is dat deze baan een product is wat we in gezamenlijkheid hebben kunnen bereiken, waarbij alle betrokken partijen de wil hebben getoond om een steentje bij te dragen’’, aldus wethouder Jorrit Eijbersen.

Naast de skatebaan komen in het park nog meer sport- en spelvoorzieningen zoals een voetbal-/basketbalveld, klimtoren, schommels en een klimbomen. De aanleg van de skatebaan start in mei en verwacht wordt dat hij voor de zomervakantie in gebruik kan worden genomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.