Hockeytrainer Dave Smolenaars verruilt dames ’t Gooische voor de ’Damus’ van Bloemendaal

Dave Smolenaars keert als coach terug naar Bloemendaal.

Dave Smolenaars keert als coach terug naar Bloemendaal.© Foto Koen Suyk

Van onze verslaggevers
Hilversum

Hockeytrainer Dave Smolenaars verruilt aankomend seizoen de damesploeg van ’t Gooische voor het in de hoofdklasse uitkomende Bloemendaal. Hij tekende een contract voor twee seizoenen.

De 50-jarige Smolenaars is geen onbekende bij Bloemendaal. Hij speelde vanaf zijn zestiende in de jeugd op ’t Kopje en maakte deel uit van heren-1. Daarin was hij ploeggenoot van onder andere Floris-Jan Bovelander en Teun de Nooijer. Vijf keer werd hij Nederlands kampioen met de Musschen en hij speelde tweeëntwintig keer in het nationale team.

De afgelopen vijf seizoenen had Smolenaars het eerste damesteam van ’t Gooische onder zijn hoede. Onder zijn leiding promoveerde het team uit de eerste klasse en draait het nu structureel mee in de top van de overgangsklasse.

Smolenaars was als coach eerder actief bij Bloemendaal, bij zowel de vrouwen als de mannen. Hij stond in het verleden verder als trainer/coach aan het roer bij clubs als SCHC, Kampong en Schaerweijde.

Bij ’t Gooische was hij naast coach ook technisch directeur van de jeugdopleiding. Die functie zal hij aankomend seizoen blijven vervullen waarbij hij zich voornamelijk zal bezighouden met de implementatie van het Gooische jeugdhockeyplan.

,,Het is ontzettend leuk om terug te keren bij Bloemendaal”, aldus Smolenaars. ,,Ik heb mooie herinneringen aan de club en ken er veel mensen. Wat mij vooral aantrekt is de groep waarmee ik aan de slag ga. Het team heeft veel potentie en ik wil mijn bijdrage leveren om dat verder te ontwikkelen.”

Bij Bloemendaal zijn ze in hun nopjes met de komst van Smolenaars. ,,We halen met Dave een ervaren trainer naar ’t Kopje. Hij heeft bewezen speelsters en teams beter te kunnen maken en wordt al vele jaren geroemd in de hockeywereld om zijn trainingsaanpak”, zegt commissaris tophockey Pepijn Post.

Het bestuur van ’t Gooische laat op de eigen website weten op zoek te gaan naar een adequate vervanger die aan het team blijft bouwen en die op termijn de stap naar de promotieklasse kan maken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal