Premium

Mishandelde Naarder leidt burgemeester Han ter Heegde rond over Volkstuinen: ’We willen ons weer veilig voelen’. Politie doet getuigenoproep

De beheerder (links) en secretaris (rechts) van de volkstuinen leiden de burgemeester rond over het complex.
© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Naarden

,,Nog een beetje hoofdpijn, maar verder gaat het wel goed”, vertrouwt het slachtoffer van de mishandeling afgelopen zaterdag in Naarden burgemeester Han ter Heegde toe. Ter Heegde is donderdag aanwezig bij de Volkstuinders Vereniging Naarden om met eigen ogen te zien wat er aan de (drugs)overlast op en naast het complex gedaan kan worden.

Afgelopen zaterdag vroeg de beheerder van de volkstuinen enkele drugsdealende jongeren op het openbare parkeerterrein bij de volkstuinvereniging en Muziekvendel Nardinc ’op te hoepelen’. Daarop werd de Naarder geduwd en kreeg hij klappen. Op zijn lip zit een duidelijke korst en hij heeft een bult op zijn hoofd. De Naarder heeft aangifte van mishandeling gedaan en volgens Ter Heegde is de politie druk bezig met het onderzoek. De politie deed donderdag ook een getuigenoproep. ,,We nemen dit echt heel serieus, want het is vreselijk wat u is overkomen”, zegt hij terwijl hij het slachtoffer een vrolijke bos tulpen aanbiedt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.