Premium

Dat superdeluxe wellnessparadijs, gaat dat er nou ooit nog eens komen? Ongeduld én irritatie groeien met de dag in Baarn; Architect zegt: ’We kunnen niet alles tegelijk’

Een zoutgrot, zoals die ooit in het wellness- en saunacomplex te bezoeken moet gaan zijn.
© beeld ruimtemakers maastricht
Baarn

Baarn zit met smart te wachten op het begin van de bouw van het wellnesscentrum aan de Oud Eemnesserweg, maar vooralsnog wijst niets erop dat er op korte termijn iets gaat gebeuren. Het ongeduld groeit, en de irritatie ook. Het intrekken van de vergunning is overwogen, maar dat gaat burgemeester en wethouder voorlopig te ver. Wat betreft architect Jacco Poleij moet Baarn rustig afwachten: ,,We kunnen niet alles tegelijk”.

De plannen voor een wellnesscentrum in de oksel tussen Oud Eemnesserweg en Zandheuvelweg slepen zich inmiddels al vele jaren voort. Een vorig plan voor wellness in combinatie met hotel sneuvelde in 2013, waarna BMG Vastgoed in 2015 met een nieuw plan kwam voor een groot en luxueus sauna- en wellnesscentrum zonder hotel. Het bedrijf zette de Baarnse gemeenteraad destijds onder grote druk om snel met de plannen akkoord te gaan, wat Baarn ook deed. En daarna werd het stil.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.