Fietsboot Eemlijn gaat vanwege coronarisico én uit solidariteit voorlopig nog niet varen; ’Waarschijnlijk pas als de horecaterrassen open mogen’

De fietsboot op de Eem.© archieffoto studio kastermans

Eric Lorier
Soest, Baarn

De Fietsboot Eemlijn blijft voorlopig aan wal. Normaal gesproken gaat de fietsboot over de Eem elk jaar op 15 april weer in de vaart, maar vanwege alle coronaperikelen is besloten om voorlopig geen enkel risico te nemen en de dienstregeling nog niet op te starten. ,,Onze vrijwilligers staan te trappelen, maar toch hebben we dus nog even op de handrem getrokken”, laat het bestuur weten.

Het bestuur van de fietsboot heeft het besluit genomen in verband met de veiligheid van de passagiers en de vrijwilligers. Ook wil het bestuur alle risico’s op besmettingen tot een absoluut minimum beperken.

,,Verder speelt mee dat wanneer we zouden gaan varen met maximaal 30 personen (net als in de tweede helft van het vorig seizoen) en alle faciliteiten aan boord zouden openen, dan wordt ons bovendek een varend terras en dat terwijl de terrassen in Nederland nog niet open mogen. We zijn solidair met de horecaondernemers in de regio en de rest van Nederland”, volgens het bestuur in een persverklaring. De fietsboot gaat waarschijnlijk alsnog in de vaart zodra de horecaterrassen ook weer open mogen.

De fietsboot is al jaren een populaire voorziening in de Eempolder. De boot vaart van Amersfoort over de Eem naar de ene dag Huizen en de andere dag Spakenburg, met haltes in Soest, Baarn en Eemdijk. De fietsboot vervoert jaarlijks zo’n tienduizend passagiers.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.