Brandweer redt kat van dak in Baarn, baasje dolgelukkig na onfortuinlijke en koude nacht

© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
1/2
BAARN

De brandweer is woensdagochtend met een hoogwerker uitgerukt na een melding van een verontruste katteneigenares, wiens kat de hele nacht op het dak van een woning in het centrum van Baarn had doorgebracht.

De kat zat al vanaf dinsdagavond op het dak van een woning aan de Laanstraat in het centrum van Baarn. De eigenares had reeds van alles geprobeerd om haar kat van het dak af te krijgen, maar zonder het gewenste resultaat. Het is niet precies bekend hoe de kat in eerste instantie op het dak terech was gekomen. Door de koude temperaturen in de nacht, van circa drie graden boven nul, had de baas van kat Marley (3), een slapeloze nacht overgehouden aan het tafereel. Daarom schakelde zij woensdagochtend de brandweer in, als ultieme poging om haar viervoeter van haar dak te halen.

© Caspar Huurdeman

Uiteindelijk wist de brandweer van Baarn de kat met een hoogwerker te traceren. Met hulp van wat enige tact en vooral veel eten wisten de brandweerlieden Marley snel te verleiden om naar zijn bazin te gaan. De eigenares van Marley was de brandweer „heel dankbaar”, tot zover bekend maakt Marley het goed. Ongetwijfeld moet hij nog even bekomen van zijn nachtelijke avontuur op het dak.

© Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.