Premium

’Teleurstelling en begrip’ over prikpauze voor AstraZeneca in Tergooi en Meander MC; ’Hopelijk kunnen we het vaccineren snel hervatten. De animo is enorm, medewerkers staan ervoor in de rij’

Begin januari werd in Meander MC gestart met het vaccineren van medewerkers met AstraZeneca.
© Archieffoto studio kastermans/danielle van coevorden
Hilversum

Medewerkers van de ziekenhuizen Tergooi en Meander MC zijn teleurgesteld over het ’on hold’ zetten van het vaccineren met AstraZeneca. ,,Maar er is vooral ook begrip voor het besluit’’, zegt Wencke Fassbender, woordvoerder Tergooi, waar juist vanaf woensdag zou worden gestart met het vaccineren van een tweede groep medewerkers. Meander MC was daar al eerder mee begonnen en besloot vrijdagmiddag per direct te stoppen met vaccineren.

In Tergooi hadden zo’n 374 medewerkers een afspraak om te worden ingeënt met AstraZeneca, in Meander MC zo’n 500. Allen zijn werkzaam in de directe en indirecte covid-zorg. De ziekenhuizen hebben dit besluit genomen nadat de overheid vrijdag een AstraZeneca-prikpauze had ingelast voor mensen onder de zestig jaar. Reden: Vijf meldingen in Nederland bij bijwerkingencentrum Lareb van trombose en een laag aantal bloedplaatjes. Dit beeld werd gezien tussen vier tot zestien dagen na vaccinatie met het AstraZeneca vaccin.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.