Premium

Te laat om mishandeling te voorkomen, maar hangjongeren worden straks weggestuurd. Volkstuinen Naarden straks niet meer toegankelijk voor publiek

Het terrein van de Volkstuinders Vereniging aan de Keverdijk is nu nog vrij toegankelijk.
© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Naarden

Het vier hectare grote volkstuinencomplex aan de Keverdijk in Naarden is binnenkort niet langer openbaar toegankelijk. Het bestuur van de vereniging is dat half maart in haar nieuwe huurcontract met de gemeente overeengekomen. Het had de mishandeling van een beheerder afgelopen weekend op het parkeerterrein niet kunnen voorkomen, maar hangjongeren op de tuinen zelf kunnen straks wel zonder pardon weggestuurd worden. Mits de leden instemmen met het nieuwe contract.

Dat zegt de secretaris van de Volkstuinders Vereniging Naarden, Leona van Duivenvoorde. ,,We praten al jaren met gemeente over de overlast. Doen steeds weer melding van vernielingen bij de politie, maar het heeft allemaal weinig effect. De politie rijdt een keer extra langs, maar je kunt vanaf de weg totaal niet zien wat zich op het terrein zelf afspeelt. Wij treffen regelmatig een groep hangjongeren aan bij ons clubgebouw, maar wegsturen of de politie inschakelen voor handhaving is lastig, want het is nu niet strafbaar om daar te zijn. Als ik alleen ben probeer ik het niet eens. Leden die er wel iets van zeggen, krijgen vrijwel standaard verwensingen naar hun hoofd geslingerd. Het zorgt voor een onveilig gevoel en vervelende sfeer.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.