’Viralcoach’ Pieter de Jongh heeft al meer dan een miljoen views op YouTube: ’Mensen doen er misschien lacherig om, ik vind het prima’ [video]

Pieter ’Hendrik’ de Jongh tijdens het bewuste interview.
© Screenshot YouTube

Een filmpje van een bijzonder interview met een Nederlandse voetbalcoach in Afrika ging vorige week viral. Pieter de Jongh is ’hot and happening’ op het moment. Maar wie is de man achter het steenkolenengels, waar onder meer door de heren van Veronica Inside smakelijk om gelachen wordt?

„First half, two-zero. Was zelfs possible een hijgere score.” En: „This is the first cup for Platinum en d’r komme d’r nog more.”

Het zijn enkele hoogtepunten in het filmpje na afloop van de winst van de Challenge Cup, waarin Pieter de Jongh (50), die in Afrika met voornaam Hendrik door het leven gaat, een Zimbabwaanse verslaggever ook nog aanspreekt op zijn taalgebruik: „I heard niet what you say. Dus I can no answer give, if you not clear English speak.”

Het interview werd vele malen gedeeld via sociale media en haalde de uitzending van Veronica Inside. De oud-trainer van onder meer Zuidvogels uit Huizen en KFC uit Koog aan de Zaan kan er zelf de lol wel van inzien.

Lees hier het hele verhaal met Pieter de Jongh:

’Viralcoach’ Pieter de Jongh geniet van alle aandacht en vindt het prima dat mensen lachen om zijn steenkolenengels, maar: ’Ik ben wel meer dan dat filmpje’

Meer nieuws uit Sport